26
March

Tiger-Stone

De Tiger-Stone is een machine van 6 meter breed waarmee je een hele straat tot max. 6 meter breed (of smaller) in één keer kunt straten of herstraten. Daarbij is het ook mogelijk om ook meteen een randafwerking, een fietsstrook en middenstreep aan te brengen. Ook gedeeltelijk in een andere kleur of een ander verband. De hele straatbreedte rolt er als een tapijt uit.

De Tiger-Stone beweegt zicht elektrisch voor op rupsbanden waardoor de aandrijving geluidsarm is. De route wordt bepaald met behulp van sensoren die de opsluitband of streklaag volgen.

Als de Tiger-Stone op het werk geïnstalleerd is wordt er een opzet gemaakt m.b.v. een metalen balk en het aanbrengen van metalen afschuifborden. De eerste meter wordt vanaf de grond op de machine omhoog gelegd aangezien er een begin moet zijn waarop de volgende stenen vanaf de bovenkant moeten aansluiten.

De machine wordt met een andere machine (bijv. knikmops) bovenop gevuld met stenen die gelegd moeten worden. Achter deze ‘steenbunker’ staan 2 of 3 leggers die de stenen uit de steenbunker nemen en van boven af in het verband laten glijden.

Als het afschuifbord vol is bedient een legger de Tiger-Stone met een drukknop waardoor deze achteruit verplaatst tot er weer ruimte is om te leggen. De stenen sluiten op deze manier perfect aan met het eerder gelegde verband.

Het resultaat is een strak gelegde weg die meteen afgewerkt is.

De Tiger-Stone kan op deze manier alle maten verharding aanbrengen tot max. 6 meter breed dus ook smallere wegen. Vele materialen kunnen verwerkt worden in diverse verbanden tegelijk.